Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ευρωαγορές, εξαίρεση οι τράπεζες

Απώλεσαν τα πρωινά τους κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ασκήθηκαν πιέσεις από τον πετρελαϊκό κλάδο αλλά και την 02, ενώ ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι τράπεζες.

Απώλεσαν τα πρωινά τους κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ασκήθηκαν πιέσεις από τον πετρελαϊκό κλάδο αλλά και την 02.

Ανοδικά πάντως εξακολουθούν να κινούνται οι τράπεζες, καθώς μετά την UBS και την ABN Amro, και η Credit Suisse Group ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα, ωθώντας τον επιμέρους τραπεζικό δείκτη Stoxx 600 σε άνοδο έως 3,6%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,28% στις 5.329 μονάδες, ενώ ο DAX ”χάνει” 0,37% στις 4.904 μονάδες και ο CAC 0,49% στις 4.413 μονάδες.

Η Shell υποχωρεί 0,7% αντιδρώντας στη νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Η 02 υποχωρεί 5,6%, καθώς η Deutsche Telekom ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει αντιπροσφορά στην πρόταση της Telefonica για εξαγορά της βρετανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Η Credit Suisse ενισχύεται 1%, η Continental 2,1%, η Henkel 4% και η Ciba 2,5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ικανοποίησαν τις αγορές. Η Metro, στον αντίποδα, υποχωρεί 3,6%.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές. Θετικά αναμένεται να επιδράσει η ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα κερδών από την Time Warner.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v