Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες πιέσεις από εταιρικά κέρδη στις ευρωαγορές

Η μείωση του στόχου πωλήσεων από την France Telecom, η απογοήτευση από την κερδοφορία της Ahold και η υποβάθμιση των στόχων κερδοφορίας της Alcatel ασκούν σημαντικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η μείωση του στόχου πωλήσεων από τη France Telecom, η απογοήτευση από την κερδοφορία της Ahold και η υποβάθμιση των στόχων κερδοφορίας της Alcatel ασκούν σημαντικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,92% στις 4.179 μοναδες, ενώ ο DAX βυθίζεται 1,33% στις 4.835 μονάδες και ο CAC 1,38% στις 4.351 μονάδες.

Λιγότερες από τις μισές εκ των 11 εταιριών του δείκτη Stoxx 50 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα γ’ τριμήνου κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, υποδεικνύοντας έτσι ότι το εν λόγω τρίμηνο θα αποδειχθεί το χειρότερο ίσως της τελευταίας διετίας.

Η France Telecom βυθίζεται 5,7%, ενώ η φινλανδική τηλεφωνία Elisa υποχωρεί 3,1%, μετά την ανακοίνωση για τη βύθιση καθαρών κερδών και τη μείωση πωλήσεων γ’ τριμήνου.

Η Ahold υποχωρεί 8,8%, ενώ η Alcatel χάνει 6,5% της αξίας της.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζουν για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά τις χθεσινές απώλειες που προκάλεσε η απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Amazon.com και της Boeing.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση χρήσης των Verizon, Exxon Mobil και Aetna πριν από το άνοιγμα της αγοράς, καθώς και της Microsoft μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών εκτιμάται ότι μειώθηκαν 1,5% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν στις 340.000 την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, οι πωλήσεις νεόκτιστων οικιών εκτιμάται ότι αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο στα 1,25 εκατομμύρια σπίτια, μετά την πτώση του προηγούμενου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v