Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών με BP, Daimler στο επίκεντρο

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πρωταγωνιστές την BP, που αναβαθμίστηκε από τη Merrill Lynch, και την DaimlerChrysler.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πρωταγωνιστές την BP, που αναβαθμίστηκε από τη Merrill Lynch και την DaimlerChrysler, που ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι η τιμή του πετρελαίου θα διατηρηθεί υψηλά, στηρίζοντας την κερδοφορία των πετρελαϊκών επιχειρήσεων.

Οι πέντε μεγαλύτερες βιομηχανίες πετρελαίου προβλέπεται από την Credit Suisse First Boston να καταθέσουν ομού καθαρά έσοδα της τάξης των 26 δισ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 23% από πέρσι, μέγεθος που αντιστοιχεί στο ΑΕΠ της Ουγγαρίας.

Η Merrill Lynch αναβάθμισε την ΒΡ (+2%) σε ”αγορά” από ”ουδέτερη.”

Η DaimlerChrysler ενισχύεται 2,4%, μετά την ανακοίνωση λειτουργικών κερδών 1,84 δισ. ευρώ από 1,33 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,64% στις 5.215 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,68% στις 4.906 μονάδες και ο CAC 0,49% στις 4.418 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v