Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω εταιρικών κερδών

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, υπό την πίεση των πετρελαϊκών τίτλων και μεμονωμένων επιχειρήσεων των οποίων τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό την πίεση των πετρελαϊκών τίτλων και μεμονωμένων επιχειρήσεων των οποίων τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Την μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη Stoxx 600 εμφανίζει η μεγαλύτερη εταιρία κέτερινγκ στον κόσμο Compass Group (-6,9%), μετά την ανακοίνωση απόλυσης κορυφαίου στελέχους της λόγω σκανδάλου διαφθοράς.

Η Ericsson και η Nobel Biocare (-2,1%) υποχωρούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η Shell εμφανίζει απώλειες 1,4% και η Total 0,8% καθώς η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί κάτω από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι.

Στον αντίποδα η PartyGaming εκτινάσσεται 9,6% καθώς η μεγαλύτερη ιστοσελίδα online τυχερών παιχνιδιών ανακοίνωσε αύξηση εσόδων γ’ τριμήνου 32% στα 220 εκατ. δολάρια.

Η Easynet εκτινάχθηκε 35% στην ανακοίνωση προσφοράς εξαγοράς της εταιρίας υπηρεσιών Ιντερνέτ από την BSkyB του Rupert Murdoch.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά τα ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Google.

Σήμερα ανακοινώνουν τα στοιχεία κερδοφορίας γ’ τριμήνου η Caterpillar, η πετρελαϊκή Schlumberger, η AT&T και η Xerox μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v