Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι φαρμάκων στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, με πρωταγωνιστή τον κλάδο φαρμάκων. Στα αποτελέσματα Merrill Lynch, Johnson & Johnson, Intel και Yahoo! το ενδιαφέρον της Wall Street.

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, με πρωταγωνιστή τον κλάδο φαρμάκων, που αντιδρά ανοδικά στην ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων εταιριών και συγκεντρώνει πρόσθετο ενδιαφέρον στο πλαίσιο της παρασκευής σκευασμάτων για την καταπολέμηση της νόσου των πουλερικών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,2% στις 5.297 μονάδες, ενώ ο DAX περιόρισε τα κέρδη μετά την ανακοίνωση απογοητευτικού δείκτη ZEW και κινείται με κέρδη 0,2% στις 4.988 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC κερδίζει 0,11% στις 4.493 μονάδες.

Η Novartis αντιδρά με άνοδο 3,1% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τριμήνου, ενώ η Roche ενισχύεται 2,1% μετά την ανακοίνωση ότι θα επεκτείνει την παραγωγική δυνατότητα Tamiflu.

Ο επιμέρους δείκτης Υγείας του Stoxx 600 ενισχύεται 0,9% με τη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση μεταξύ των κλαδικών δεικτών.

Την καλύτερη εμφάνιση έχει ο κλάδος Μεταλλευμάτων, που αντιδρά με νέα άνοδο στην εκτίναξη των τιμών του χαλκού σε επίπεδα-ρεκόρ και τη σύσταση της Credit Suisse First Boston προς τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές χαλυβουργιών.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων σπουδαίων εταιριών της αμερικανικής αγοράς, μεταξύ των οποίων Merrill Lynch και Johnson & Johnson, που ανακοινώνουν τα στοιχεία πριν το άνοιγμα της αγοράς, και των Intel και Yahoo! που ανακοινώνουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, και δη τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει αύξηση 1,2% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v