Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών εν αναμονή GE και macro ΗΠΑ

Υποχώρησαν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600 κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, υπό την πίεση κυρίως των πετρελαϊκών τίτλων.

Υποχώρησαν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600 κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, υπό την πίεση κυρίως των πετρελαϊκών τίτλων, που ακολουθούν την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Κατά τους αναλυτές τα κέρδη α’ εξαμήνου από τον κλάδο ήταν μεγάλα, οπότε ακολουθούν και αναμένεται να διατηρηθούν για αρκετές εβδομάδες ρευστοποιήσεις κερδών.

Κατά τα λοιπά, η Fresenius αντιδρά με πτώση 3,6% στην εξαγορά της αλυσίδας κλινικών Helios Kliniken GmbH προς 1,6 δισ. ευρώ, ενώ η Hilton Group εκτινάσσεται 15% μετά την προσφορά εξαγοράς των ξενοδοχείων της Hilton Hotels.

Ο δείκτης FTSE κινείται με ελαφρές απώλειες 0,08% στις 5.260 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,18% στις 4.941 μονάδες και ο CAC 0,2% στις 4.461 μονάδες.

Μικτές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, με τάσεις ανάκαμψης για τις τεχνολογικές εταιρίες μετά την ευοίωνη πρόβλεψη της Samsung Electronics για τις πωλήσεις οθονών υγρών κρυστάλλων και κινητών τηλεφώνων.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της General Electric, καθώς και η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος εκτιμάται ότι αυξήθηκε τον περασμένο μήνα με τον ταχύτερο ρυθμό 15 ετών εξαιτίας του ενεργειακού κόστους.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v