Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εταιρικές ειδήσεις στηρίζουν τις ευρωαγορές

Επιλεκτικές αγορές επικρατούν στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και οι βασικοί δείκτες κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Κέρδη για Marks & Spencer στο Λονδίνο και για Munich Re, Metro στη Φρανκφούρτη.

Επιλεκτικές αγορές επικρατούν στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και οι βασικοί δείκτες κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Η ανακοίνωση της Marks & Spencer (+2,73%) για απρόσμενη βελτίωση πωλήσεων προσφέρει στήριξη στον δείκτη FTSE, που κινείται με άνοδο 0,45% στις 5.398 μονάδες.

Τον δείκτη DAX, που ενισχύεται 0,78% στις 5.062 μονάδες, υποστηρίζουν η λύση του πολιτικού αδιεξόδου με την ανάδειξη της Αγκέλα Μέρκελ στην καγκελαρία της χώρας, καθώς και επιχειρηματικές ειδήσεις.

Η Munich Re κερδίζει 1,7% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της από την JPMorgan Chase, ενώ η Volkswagen ενισχύεται 1%, καθώς η Volkswagen και η Porsche σκοπεύουν να κάνουν ενημέρωση στους αναλυτές για να συζητήσουν τη νέα επενδυτική δομή του ομίλου, μετά την απόκτηση του μεγαλυτερου μεριδίου της πρώτης εταιρίας από τη δεύτερη.

Η Metro ενισχύεται 1,3% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την ING. Ο CAC στο Παρίσι ακολουθεί με κέρδη 0,71% στις 4.568 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται μικτό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με ανάκαμψη για τον Dow Jones και τον S&P, αλλά διατήρηση πτωτικών τάσεων για τον Nasdaq μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τεχνολογικών εταιριών όπως η Unisys.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v