Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατακόρυφη πτώση στις ευρωαγορές λόγω Wall

Με κατακόρυφη πτώση αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγορές στις έντονες απώλειες της Wall Street μετά την ανακοίνωση ιδιαίτερα δυσοίωνων στοιχείων για την πορεία του κλάδου υπηρεσιών στην ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Με κατακόρυφη πτώση αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγορές στις έντονες απώλειες του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά την ανακοίνωση ιδιαίτερα δυσοίωνων στοιχείων για την πορεία του κλάδου υπηρεσιών στην ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Οι εξαγωγείς όπως η Nokia και η DaimlerChrysler πρωταγωνιστούν στην πτώση, ενώ σημαντικές απώλειες εμφανίζουν και οι πετρελαϊκές εταιρίες μετά την πτώση των τιμών πετρελαίου για πέμπτη ημέρα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,88% στις 5.379 μονάδες, ενώ ο DAX βυθίζεται 1,20% στις 5.008 μονάδες και ο CAC 1,1% στις 4.543 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες στη Νέα Υόρκη σημείωσαν χθες τις μεγαλύτερες απώλειες 15 μηνών και οι ασιατικοί δείκτες ακολούθησαν με κατακόρυφη πτώση.

Κατά τα λοιπά, η Degussa υποχωρεί 6,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι ενδεχομένως να μην διανείμει μέρισμα φέτος εξαιτίας ζημιών ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Η Saint-Gobain αντιδρά με κέρδη στην αναβάθμισή της από την S&P και η Adidas-Salomon ενισχύεται μετά την αναβάθμισή της από την Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v