Ανοδος ευρωαγορών με εκτίναξη Boots, KPN

Θετική τάση προσδίδουν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας και η Boots εκτινάσσεται 4,3%, ενώ η KPN 5,5%.

Θετική τάση προσδίδουν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας και η άνοδος των εξαγωγέων, όπως η L’Oreal και η ASML, μετά την ισχυροποίηση του δολαρίου στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο έναντι του ευρώ.

Η Boots αντέδρασε με εκτίναξη 4,3% στην ανακοίνωση συμμαχίας με την Alliance Unichem στον διεθνή χώρο υγείας και υγιεινής.

Η Royal KPN εκτινάσσεται 5,5% μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Telefonica θα διεκδικήσει την ολλανδική εταιρία με προσφορά 20 δισ. ευρώ.

Ανοδικά κινείται και η ιταλική Eni, που εξασφάλισε τις περισσότερες άδειες αναζήτησης πετρελαίου (4) της Λιβύης, η οποία έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα ”μαύρου χρυσού” στην Αφρική.

Θετικά διαμορφώνεται και η Arcelor στην ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της ότι ενδέχεται να αυξήσει τις τιμές χάλυβα στο α΄ τρίμηνο του επόμενου έτους.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,04% στις 5.480 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,27% στις 5.057 μονάδες και ο CAC 0,34% στις 4.615 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v