Συνεδριάζει η ΕΚΤ στην Αθήνα,προς σταθερά επιτόκια

Σταθερά αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια της ευρωζώνης η ΕΚΤ στη συνεδρίασή της στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να προσφέρει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη των ”12”. Ανάλογη στάση αναμονής αναμένεται να τηρήσει και η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας.

Συνεδριάζει η ΕΚΤ στην Αθήνα,προς σταθερά επιτόκια
Σταθερά αναμένεται να κρατήσει τα επιτόκια της ευρωζώνης η ΕΚΤ στην τακτική συνεδρίασή της που πραγματοποιείται στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να προσφέρει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη των ”12”.

Ανάλογη στάση αναμονής αναμένεται να τηρήσει και η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με την πλειονότητα των αναλυτών, θα κρατήσει το βασικό επιτόκιο διατραπεζικού δανεισμού στο 2%, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1946, διατηρώντας αμετάβλητη πιστωτική πολιτική επί 28 συνεχόμενους μήνες.

Οι πιθανότητες να αυξήσει η τράπεζα τα επιτόκια είναι σαφώς περισσότερες από μια μείωση, καθώς η ΕΚΤ φοβάται δεύτερο κύμα ανατιμήσεων εξαιτίας των ακριβών καυσίμων, αλλά κατά τους αναλυτές δεν έχει και λόγο να σταματήσει να προσφέρει βοηθητική πιστωτική πολιτική.

Για την Bank of England οι αναλυτές περιμένουν κατά ευρεία πλειοψηφία ότι θα κρατήσει τα βρετανικά επιτόκια σταθερά στο 4,5% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αλλά εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά την επόμενη κίνηση της τράπεζας.

Για την ακρίβεια, ορισμένοι αναλυτές περιμένουν μείωση επιτοκίων τον επόμενο μήνα, ενώ άλλοι ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή μέχρι τον επόμενο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v