Ωθηση από εταιρικά νέα στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς μια σειρά επιχειρηματικές συμφωνίες προοιωνίζονται έντονη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων και δίνουν ώθηση στις συναλλαγές.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς μια σειρά επιχειρηματικές συμφωνίες προοιωνίζονται έντονη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ευρώπη και δίνουν ώθηση στις συναλλαγές.

Η μετοχή της Boots εκτινάχθηκε 5,8% μετά την ανακοίνωση συμμαχίας της με την Alliance Unichem (+2,7%).

Η Royal KPN ενισχύθηκε 5,8% μετά το δημοσίευμα της WSJ ότι η Telefonica (-0,8%) θα καταθέσει προσφορά 20 δισ. ευρώ για την εταιρία.

Σημαντική είναι η άνοδος των εξαγωγέων, καθώς το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου και η DaimlerChrysler κερδίζει 1,5%, η Nokia 1,7% και η ASML Holding 2,5%.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, στον απόηχο του θετικού momentum που δημιούργησαν την περασμένη εβδομάδα οι ικανοποιητικές ανακοινώσεις κερδοφορίας μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων.

Από το στατιστικό μέτωπο αναμένονται τα στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες Αυγούστου, που εκτιμάται ότι αυξήθηκαν 0,4% μετά τη στασιμότητα του περασμένου μήνα.

Επίσης ο δείκτης βιοµηχανίας ΙSM Σεπτεµβρίου, που αναμένεται ότι υποχώρησε στο 52 από 53,6 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v