Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανησυχίες πληθωρισμού πιέζουν τις ευρωαγορές

Οι ανησυχίες για επιτάχυνση των πληθωριστικών πιέσεων, που απειλούν να οδηγήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων και μείωση των επιχειρηματικών κερδών, πιέζουν σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετοχών στην Ευρώπη.

Οι ανησυχίες για επιτάχυνση των πληθωριστικών πιέσεων, που απειλούν να οδηγήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων και μείωση των επιχειρηματικών κερδών, πιέζουν σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, έχοντας ασκήσει ανάλογες πιέσεις όλη την εβδομάδα και στις αμερικανικές και ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης FTSE δεν κατόρθωσε να κρατήσει τα πρωινά κέρδη που ενέπνευσαν οι εταιρικές συμφωνίες της ημέρας και κινείται 0,11% χαμηλότερα στις 5.366 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,51% στις 4.991 μονάδες και ο CAC 0,32% στις 4.522 μονάδες.

Με βύθιση 16% αντιδρά η Cable & Wireless στην προειδοποίηση μείωσης πωλήσεων, ενώ η MAN υποχωρεί 1,5% μετά την σύσταση πώλησης των μετοχών της από την Deutsche Bank.

Η Reckitt Benckiser ενισχύεται 2,3% και η Boots 1% μετά την συμφωνία επιχειρηματικής συνεργασίας. Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν ότι θα εμφανιστούν τάσεις ανάκαμψης στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall, μετά την τετραήμερη πτώση.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου για την απασχόληση, για την οποία οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα δείξει μείωση 150.000 θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο και αύξηση της ανεργίας στο 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v