Η Reckitt αγοράζει τα καλλυντικά της Boots

Η Reckitt Benckiser θα εξαγοράσει την μονάδα προϊόντων υγιεινής και περιποίησης της Boots προς 1,93 δισ. στερλίνες, θα πωλεί δηλαδή προϊόντα όπως το Clearasil μαζί με το αντισηπτικό Dettol και την μεγάλη γκάμα απορρυπαντικών της.

Η Reckitt αγοράζει τα καλλυντικά της Boots
Η Reckitt Benckiser θα εξαγοράσει την μονάδα προϊόντων υγιεινής της Boots Group προς 1,93 δισ. στερλίνες, θα πωλεί δηλαδή προϊόντα όπως το Clearasil μαζί με το αντισηπτικό Dettol.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Reckitt από την έδρα της στο Λονδίνο, θα δαπανηθούν 150 εκατ. στερλίνες για την αναδιοργάνωση της επιχείρησης της Boots και θα εξοικονομηθούν ετησίως 75 εκατ. στερλίνες σε τρία χρόνια.

Η επίσης βρετανική Boots ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους επενδυτές 1,43 δισ. στερλίνες από τα έσοδα, με την έκδοση ειδικού μερίσματος 200 πενών.

Η Reckitt, η μεγαλύτερη στον κόσμο στα απορρυπαντικά κουζίνας και μπάνιου, θέλει να επεκταθεί στον χώρο υγείας και υγιεινής, που της προσφέρει το 15% των πωλήσεών της. Είναι η πρώτη κίνησή της εξαγοράς από το 2003.

Η Boots πωλεί την μονάδα για να επιστρέψει χρήματα στους μετόχους και να εξασφαλίσει κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v