Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Roche αυξάνει την παραγωγή Tamiflu

Η Roche επεκτείνει την παραγωγική δυνατότητα του Tamiflu, του αντιγριπικού που ενδεχομένως να αποτελεί αντιμετώπιση της γρίπης των πουλερικών, καθώς οι πολιτικοί πιέζουν την φαρμακοβιομηχανία να παραχωρήσει την πατέντα του προϊόντος.

Η Roche αυξάνει την παραγωγή Tamiflu
Η Roche επεκτείνει την παραγωγική δυνατότητα του Tamiflu, του αντιγριπικού που ενδεχομένως να αποτελεί αντιμετώπιση της γρίπης των πουλερικών, καθώς οι πολιτικοί πιέζουν την φαρμακοβιομηχανία να αποκαλύψει την πατέντα του προϊόντος ώστε να παρασκευαστούν αντίγραφα.

Η εταιρία, δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελβετίας, ”θα συζητήσει όλες τις δυνατές λύσεις, μεταξύ των οποίων και την παραχώρηση υπο-άδειας, με οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία ή ιδιωτική εταιρία μας προσεγγίσει για να παρασκευάσει το Tamiflu ή να συνεργαστεί μαζί μας στην παρασκευή του,” αναφέρει δελτίο Τύπου της επιχείρησης από την Βασιλεία.

Μετά την έγκριση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων για την λειτουργία νέου εργαστηρίου παρασκευής του φαρμάκου, το Tamiflu παρασκευάζεται πλέον σε 12 εργοστάσια της Roche.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v