Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάσεις σταθεροποίησης στις ευρωαγορές

Η μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών ενισχύονται και τα καλά αποτελέσματα της Philips δίνουν ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο, αλλά η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου περιορίζει τις ανοδικές διαθέσεις.

Η μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών ενισχύονται και τα καλά αποτελέσματα της Philips δίνουν ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο, αλλά η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου περιορίζει τις ανοδικές διαθέσεις, με αποτέλεσμα η εμφάνιση των ευρωπαϊκών αγορών να είναι μικτή.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 5.275 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,09% στις 4.971 μονάδες και ο CAC υποχωρεί 0,17% στις 4.489 μονάδες.

Η BP ενισχύεται 2,6% και η Total 3,1%. Στον αντίποδα η British Airways υποχωρεί 1,9% και η Iberia 1,4%. Κατά τα λοιπά η Philips κερδίζει 3,2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Τριμηνιαία κέρδη ανακοινώνουν αυτή την εβδομάδα από τον τεχνολογικό κλάδο η Ericsson, η Nokia και η SAP.

Σταθεροποιητικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με το ενδιαφέρον στραμμένο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της General Motors και της Citigroup, σήμερα.

Από το στατιστικό μέτωπο θα ανακοινωθεί ο δείκτης μεταποίησης Empire Οκτωβρίου, που εκτιμάται ότι ενισχύθηκε στο 19 από 17 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v