Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Καμπανάκι” Ισινγκ για τον πληθωρισμό

Ο ιθύνων οικονομολόγος της ΕΚΤ Οτμαρ Ισινγκ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως να είναι υψηλότερος απ’ όσο αναμενόταν το 2006, υποδεικνύοντας ότι η ΕΚΤ ”φλερτάρει” για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια με την ιδέα της αύξησης των επιτοκίων.

”Καμπανάκι” Ισινγκ για τον πληθωρισμό
Ο ιθύνων οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Οτμαρ Ισινγκ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως να είναι υψηλότερος απ’ όσο αναμενόταν το 2006, υποδεικνύοντας ότι η ΕΚΤ ”φλερτάρει” για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια με την ιδέα της αύξησης των επιτοκίων.

”Η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου όχι μόνο επηρεάζει τις τρέχουσες τάσεις του τιμάριθμου αλλά επισκιάζει και τις προοπτικές για την επόμενη χρονιά” δήλωσε ο Ισινγκ σε συνέντευξη, προσθέτοντας ότι μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να περιμένουμε ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των πληθωριστικών πιέσεων θα ξεπεράσει το 2%.

Τα σχόλια του κορυφαίου οικονομολόγου υποδεικνύουν ότι ενδεχομένως η ΕΚΤ να ανεβάσει την εκτίμηση του 1,9% για τον πληθωρισμό 2006. Η τράπεζα περιμένει ότι ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού φέτος θα διαμορφωθεί στο 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v