Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικές πιέσεις λόγω επιτοκίων

Οι ανησυχίες για αυξήσεις των επιτοκίων που θα προκαλέσουν πλήγματα στις καταναλωτικές δαπάνες και την επιχειρηματική κερδοφορία ”στοιχειώνουν” τις ευρωπαϊκές αγορές και ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600 κινείται με τις μεγαλύτερες απώλειες δύο εβδομάδων.

Οι ανησυχίες για αυξήσεις των επιτοκίων που θα προκαλέσουν πλήγματα στις καταναλωτικές δαπάνες και την επιχειρηματική κερδοφορία ”στοιχειώνουν” τις ευρωπαϊκές αγορές και ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600 κινείται με τις μεγαλύτερες απώλειες δύο εβδομάδων, 4,9% χαμηλότερα από το υψηλό 3,5 ετών που είχε κατακτηθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Οι ενεργειακές και οι τεχνολογικές μετοχές εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,21% στις 5.200 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 1,71% στις 4.862 μονάδες και ο CAC 1,41% στις 4.398 μονάδες.

Η BP υποχωρεί 1,2%, η Total 1,9%, η Statoil 2,4% και η Norsk Hydro 2,1%, καθώς συνεχίζεται η πτώση του πετρελαίου για δεύτερη συνεδρίαση.

Η προειδοποίηση της Intel για τις πωλήσεις δ΄ τριμήνου πιέζει την Infineon σε απώλειες 1,5% και την ASML σε απώλειες 1,3%.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους αμερικανικούς δείκτες οι προθεσμιακές αγορές.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της JP Morgan πριν από το άνοιγμα της αγοράς και της EBay μετά το κλείσιμο.

Από το στατιστικό μέτωπο, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για την κατασκευαστική δραστηριότητα Σεπτεμβρίου, που εκτιμάται ότι επιβραδύνθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Σήμερα θα δημοσιοποιήσει επίσης το Beige Book με τις εκτιμήσεις της για την αμερικανική οικονομία η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v