Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telenor: Αγοράζει το Νο2 κινητής της Ταϊλάνδης

Η νορβηγική Telenor ανέλαβε τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας της Ταϊλάνδης Total Access Communications, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στον ανταγωνισμό που διογκώνεται στην ταϊλανδέζικη αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Telenor: Αγοράζει το Νο2 κινητής της Ταϊλάνδης
Η νορβηγική επιχείρηση τηλεπικοινωνιών Telenor ανέλαβε τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας της Ταϊλάνδης Total Access Communications, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στον ανταγωνισμό που διογκώνεται στην ταϊλανδέζικη αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Η Telenor πλήρωσε 9,2 δισ. μπαχτ (225 εκατ. δολ.) για το 40% της United Communication Industry (UCOM) από τα μέλη της ιδρυτικής οικογένειας Bencharongkul, μια συναλλαγή που μεταφράζεται σε αύξηση του μεριδίου της Telenor στη UCOM σε 65%.

Η UCOM, όμιλος ελεγχουσών εταιριών εισηγμένος στην Ταϊλάνδη, ελέγχει το 42% της TAC, που είναι εισηγμένη στη Σιγκαπούρη.

Με την απρόσμενη αυτή πώληση, οι Bencharongkul εξέρχονται από την αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ταϊλάνδης, αν και θα κρατήσουν ένα μικρό μερίδιο στην επιχείρηση.

Η απόφασή τους να πουλήσουν προκαλεί ανησυχίες για τις προοπτικές της εθνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας, στην οποία κυριαρχεί η Advance Info Systems, την οποία ίδρυσε ο πρωθυπουργός Thaksin Shinawatra και εξακολουθούν να ελέγχουν άμεσα συγγενικά του πρόσωπα.

Οι αναλυτές διερωτώνται εάν η απομάκρυνση της οικογένειας Bencharongkul σημαίνει ότι πιστεύουν πως οι καλύτερες ημέρες πέρασαν για την εγχώρια αγορά κινητής τηλεφωνίας ή ότι η Advance είναι τελικώς πολύ ισχυρή για να την ανταγωνιστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v