Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη ωθούν τις ευρωαγορές

Σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας ικανοποίησαν τους επενδυτές.

SAP (4,2%) και Nestle (3,3%) πρωταγωνιστούν στην άνοδο, ενώ η Nokia, που έχει αναρριχηθεί 21% μέχρι στιγμής στο έτος, αντιδρά με πτώση 1,6% στην πρόβλεψη πτώσης των τιμών κινητών τηλεφώνων στο ερχόμενο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου του κολοσσού της κινητής τηλεφωνίας ήταν πάντως καλυτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,84% στις 5.211 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 1,22% στις 4.905 μονάδες και ο CAC 1,22% στις 4.428 μονάδες.

Διορθωτικές τάσεις μετά τα χθεσινά κέρδη προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών αμερικανικών δεικτών, με το ενδιαφέρον στραμμένο στις κρίσιμες επιχειρηματικές και μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Coca-Cola, η Pfizer και η Ford Motor μεταξύ άλλων.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώνονται τα στοιχεία για τα επιδόµατα ανεργίας για την εβδοµάδα µέχρι 15/10, που αναμένεται ότι διαμορφώθηκαν στις 365.000 από 389.000 στην προηγούμενη μέτρηση.

Επίσης ανακοινώνεται ο βασικός οικονοµικός δείκτης leading indicator Σεπτεµβρίου, που εκτιμάται ότι υποχώρησε στο μείον 0,5% από μείον 0,2% στην τελευταία µέτρηση. Τέλος, ο δείκτης βιοµηχανίας Philadelphia Fed Οκτωβρίου, που αναμένεται ότι βελτιώθηκε στο 10 από 2,2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v