Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ deals στην ευρωπαϊκή τεχνολογία

Ο αριθμός των συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων στον ευρωπαϊκό τεχνολογικό κλάδο ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ κατά το γ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας ακόμη και τα επίπεδα που επικράτησαν στο ζενίθ της τεχνολογικής ”φούσκας” στο α’ τρίμηνο 2000.

Ρεκόρ deals στην ευρωπαϊκή τεχνολογία
Ο αριθμός των προσφορών για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον ευρωπαϊκό τεχνολογικό κλάδο ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ κατά το γ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας ακόμη και τα επίπεδα που επικράτησαν στο ζενίθ της τεχνολογικής ”φούσκας” στο α’ τρίμηνο 2000.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Έκθεσης Τεχνολογικών Εξαγορών, στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν 820 εξαγορές, έναντι του προηγούμενου ρεκόρ των 781 συμβολαίων στο α’ τρίμηνο 2000.

Το γεγονός ότι αρκετές από αυτές τις συμφωνίες ανήλθαν σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ώθησε σε ταχύρυθμη αύξηση και την αξία των συμβολαίων.

Η συνολική αξία των προσφορών που ανακοινώθηκαν στο εξεταζόμενο τρίμηνο εκτινάχθηκε στα 71,5 δισ. δολάρια, μέγεθος υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο επίπεδο του περασμένου έτους.

Το μέγεθος είναι σαφώς χαμηλότερο από τα 486 δισ. δολ. που ήταν η συνολική αξία στο α’ τρίμηνο 2000, αλλά εκείνη η περίοδος περιελάμβανε την αμφιλεγόμενη εξαγορά της Mannesmann από τη Vodafone προς 172 δισ. δολάρια.

Αντιθέτως, η αγορά των προσφορών για αρχικές δημόσιες εγγραφές παρέμεινε υποτονική, καθώς μόλις 64 τεχνολογικά ΙΡΟ πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο εννεάμηνο, έναντι 367 στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Στο γ’ τρίμηνο φέτος ο μεγαλύτερος αριθμός συμφωνιών αφορούσε τους κλάδους ΜΜΕ και περιεχομένου, ενώ έντονη παρέμεινε η δραστηριότητα στους κλάδους λογισμικών και τηλ/νιακού εξοπλισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v