Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα ευρωαγορών λόγω deals

Με εκτίναξη αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγορές στην έντονη κινητικότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων που προκαλούν η τηλεπικοινωνιακή εξαγορά της O2 (+25%) από την Telefonica και η προσφορά εξαγοράς του βρετανικού φορέα λιμένων και φέριμποτ P&Ο (+31%). Η αναβάθμιση στόχων της ΑΒΝ βοηθά στο θετικό κλίμα.

Με ”εκτίναξη” αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγορές στην έντονη κινητικότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων που προκαλούν η τηλεπικοινωνιακή εξαγορά της O2 από την Telefonica και η προσφορά εξαγοράς του βρετανικού φορέα λιμένων και φέριμποτ P&Ο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,06% στις 5.268 μονάδες, ενώ ο DAX εκτινάσσεται 1,56% στις 4.901 μονάδες και ο CAC 1,49% στις 4.391 μονάδες.

Τα ικανοποιητικά κέρδη και η αναβάθμιση στόχων της ABN Amro (+3%) βοηθούν στη διαμόρφωση του ιδιαίτερα θετικού κλίματος.

Η Ο2 αντιδρά με εκτίναξη 25%, ενώ η διαπραγμάτευση της Telefonica στη Μαδρίτη ανεστάλη.

Σύμφωνα με τις φήμες, για την Peninsular & Oriental Steam Navigation Co., που εκτινάσσεται 31% στις 405 πένες, έχει εκφράσει ενδιαφέρον η DP World, εταιρία διαχείρισης λιμένων η οποία ανήκει στην κυβέρνηση του Ντουμπάι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v