Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telefonica: Αγοράζει την βρετανική O2

Η Telefonica εξαγοράζει τη βρετανική εταιρία κινητής τηλεφωνίας O2 Plc προς 17,7 δισ. στερλίνες ή 31,6 δισ. δολάρια, στην ακριβότερη για φέτος εξαγορά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Telefonica: Αγοράζει την βρετανική O2
Η Telefonica, η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση τηλεφωνίας της Ισπανίας, δέχτηκε να εξαγοράσει τη βρετανική εταιρία κινητής τηλεφωνίας O2 Plc προς 17,7 δισ. στερλίνες ή 31,6 δισ. δολάρια, στην ακριβότερη εξαγορά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών που ανακοινώθηκε φέτος.

Η Telefonica προσφέρει 200 πένες ανά μετοχή, τιμή υψηλότερη κατά 22% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της O2 την Παρασκευή.

Μετά την επέκταση των επιχειρήσεών της στη Λατινική Αμερική, η Telefonica αναζητεί περιουσιακά στοιχεία στην Ευρώπη και έχει δαπανήσει περισσότερα από 50 δισ. δολάρια για εξαγορές στην περιφέρεια στην τελευταία πενταετία.

Τον Ιούνιο το ισπανικό πρώην μονοπώλιο αγόρασε μερίδιο ελέγχου στην Cesky Telecom προς 2,7 δισ. ευρώ και τον Σεπτέμβριο δαπάνησε 917 εκατ. ευρώ επιπλέον για να αυξήσει το μερίδιό του στο 69%.

Με την εξαγορά η Telefonica αποκτά πρόσβαση σε δύο από τις μεγαλύτερες αγορές κινητής τηλεφωνίας της Ευρώπης, στη Βρετανία και τη Γερμανία, όπου δραστηριοποιείται η O2, όπως και στην Ιρλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v