Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΒΝ, O2, P&O ωθούν στα ύψη τις ευρωαγορές

Τα μεγαλύτερα κέρδη ενός έτους απολαμβάνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η εξαγορά της O2 από την Telefonica και η προσέγγιση της P&O για εξαγορά αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Τα μεγαλύτερα κέρδη ενός έτους απολαμβάνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η εξαγορά της O2 από την Telefonica και η προσέγγιση της Peninsular & Oriental Steam Navigation για εξαγορά αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Θετική είναι και η επίδραση της ABN Amro (+3,3%) μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 35% στο τρίμηνο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg, κατά το 10μηνο του 2005 οι εισηγμένες επιχειρήσεις της Ευρώπης έχουν δαπανήσει για εξαγορές ή συγχωνεύσεις 513,5 δισ. δολάρια ή 55% περισσότερα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η μετοχή της O2 εκτινάσσεται 24%, ενώ η διαπραγμάτευση της μετοχής της Telefonica ανεστάλη. Η P&O εκτινάχθηκε 35% στην προσφορά εξαγοράς της. Η Novartis ενισχύεται 1% μετά την αποδοχή εξαγοράς της Chiron.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,3% στις 5.281 μονάδες, ενώ ο DAX εκτινάσσεται 1,41% στις 4.893 μονάδες και ο CAC 1,41% στις 4.387 μονάδες.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, εν αναμονή των αποτελεσμάτων σημαντικών εταιριών, μεταξύ των οποίων η Kellogg και η Occidental Petroleum.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, μεταξύ των οποίων τα στοιχεία για την αύξηση του ατομικού εισοδήματος των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, που αναμένεται ότι αυξήθηκε 0,3%, ενώ οι ατομικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,5%.

Επίσης αναμένεται η ανακοίνωση του βιομηχανικού δείκτη Σικάγο Οκτωβρίου, που εκτιμάται ότι μειώθηκε στο 57,5 από 60,5 τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v