Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο συμφωνίες Vodafone για ”κινητή TV” και Ινδία

Δύο συμφωνίες ανακοίνωσε ο κορυφαίος όμιλος κινητής τηλεφωνίας: αφενός την συνεργασία με την BSkyB για τηλεόραση στα κινητά και αφετέρου την εξαγορά μεριδίου 10% στην μεγαλύτερη επιχείρηση ασύρματης τηλεφωνίας της Ινδίας.

Δύο συμφωνίες Vodafone για ”κινητή TV” και Ινδία
Δύο συμφωνίες ανακοίνωσε ο κορυφαίος όμιλος κινητής τηλεφωνίας: αφενός την συνεργασία με την επιχείρηση δορυφορικών μεταδόσεων British Sky Broadcasting για την προσφορά τηλεοπτικών μεταδόσεων μέσω κινητών τηλεφώνων στην Αγγλία και αφετέρου την συμφωνία εξαγορά μεριδίου 10% στην μεγαλύτερη επιχείρηση ασύρματης τηλεφωνίας της Ινδίας Bharti Tele-Ventures προς 1,5 δισ. δολάρια.

Οσον αφορά την συνεργασία με την BSkyB, η Vodafone Group θα εισαγάγει από αύριο Τρίτη υπηρεσία 19 τηλεοπτικών καναλιών για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ των οποίων το Sky News και το MTV.

Η υπηρεσία θα διατίθεται δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές της Vodafone στην Βρετανία που κατέχουν συσκευές τρίτης γενιάς μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Από τον Φεβρουάριο, οι συνδρομητές θα χρεώνονται με 5 στερλίνες τον μήνα για κάθε τηλεοπτικό πακέτο που επιθυμούν. Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι να αξιοποιηθεί η ελκυστική αγορά των ”τριπλών υπηρεσιών” κινητής –δηλαδή τηλεφωνικές κλήσεις, ευρυζωνική πρόσβαση και τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Οσον αφορά την κίνηση στην Ινδία, σηματοδοτεί την προσπάθεια της Vodafone να καθιερωθεί στις αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης περιορίζονται στις βασικές αγορές της δυτικής Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

Με την επένδυση, που είναι από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ξένης εταιρίας στην Ινδία, σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή της Vodafone στην ινδική αγορά, μετά την πώληση μεριδίου που κατείχε σε άλλη, μικρή, ινδική επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v