Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών από εταιρικές ειδήσεις

Ανάκαμψη μετά τις πρωινές απώλειες εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, χάρη στις εταιρικές ανακοινώσεις της ημέρας, που ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Ανάκαμψη μετά τις πρωινές απώλειες εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, χάρη στις εταιρικές ανακοινώσεις της ημέρας, που ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον καθορισμό των επιτοκίων. Οι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει αύξηση των επιτοκίων στο 4%.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,31% στις 5.333 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,09% στις 4.933 μονάδες και ο CAC 0,19% στις 4.445 μονάδες.

Η UBS (+2,5%) καθοδηγεί υψηλότερα τον τραπεζικό κλάδο, μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων.

Με άνοδο 1,8% αντιδρά η εκδοτική Pearson στην ανακοίνωση αύξησης των εσόδων 10% και των λειτουργικών κερδών 20% στο εννεάμηνο.

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Altana εκτινάσσεται 2% μετά από δημοσίευμα της Handelsblatt ότι η Novartis ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τη φαρμακευτική μονάδα της.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο αναμένονται τα αποτελέσματα της Viacom, της Colgate-Palmolive και της τηλεπικοινωνιακής Emerson.

Από το στατιστικό μέτωπο θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες Σεπτεμβρίου, όπου προβλέπεται αύξηση 0,5%, καθώς και ο δείκτης μεταποίησης Οκτωβρίου και οι προσωπικές δαπάνες Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v