Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Στο 50% το μερίδιο στη Vodacom Ν.Αφρικής

Η Vodafone συνεχίζει να επεκτείνεται στις αναπτυσσόμενες αγορές και ανακοίνωσε επένδυση ύψους 1,35 δισ. στερλινών για να αυξήσει το μερίδιό της στην νοτιοαφρικανική Vodacom στο 50%.

Vodafone: Στο 50% το μερίδιο στη Vodacom Ν.Αφρικής
Η Vodafone συνεχίζει να επεκτείνεται στις αναπτυσσόμενες αγορές και ανακοίνωσε επένδυση ύψους 1,35 δισ. στερλινών (2,4 δισ. δολ.) για να αυξήσει το μερίδιό της στην νοτιοαφρικανική Vodacom.

Με τη νέα επένδυση το μερίδιο του βρετανικού ομίλου στην Vodacom αυξάνεται στο 50%, ενώ το υπόλοιπο μερίδιο ανήκει στον πρώην κρατικό φορέα τηλεφωνίας της Νοτίου Αφρικής Telkom.

Η Telkom διαθέτει 17 εκατομμύρια συνδρομητές, εκ των οποίων οι 16 εκατ. στη χώρα και οι υπόλοιποι στην Τανζανία, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη και το Κογκό.

Παρέχει σε αυτές τις χώρες υπηρεσίες GSM, ενώ στη νοτιοαφρικανική αγορά προσφέρει και υπηρεσίες 3G. Η πρώτη επένδυση της Vodafone στην Vodacom έγινε το 1995.

Η συμφωνία ανακοινώνεται μια εβδομάδα αφότου η Vodafone υπέγραψε συμβόλαιο 820 εκατ. στερλινών για την αγορά του 10% της Bharti, του μεγαλύτερου παροχέα κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας και δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για αύξηση αυτού του μεριδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v