Ανοδος ευρωαγορών λόγω βιομηχανιών ενέργειας

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με πρωταγωνιστή και πάλι τον κλάδο των βιομηχανιών ενέργειας, που είναι ο κλάδος με την καλύτερη εμφάνιση μέχρι στιγμής στο έτος.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Η BP (0,9%) και η Total (0,2%) πρωταγωνιστούν στα κέρδη των βιομηχανιών ενέργειας, που είναι ο κλάδος με την καλύτερη εμφάνιση μέχρι στιγμής στο έτος, καθώς το πετρέλαιο ανακάμπτει από τα χαμηλά δύο εβδομάδων.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι κατά το β’ τρίμηνο που ολοκληρώθηκε χθες, τα συνολικά κέρδη του κλάδου διαμορφώθηκαν στα 29,3 δισ. δολάρια, με άνοδο 10% από το α’ τρίμηνο και 55% από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Ο επιμέρους δείκτης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Stoxx 600 έχει κερδίσει 23% μέχρι στιγμής στο έτος, σε σύγκριση με άνοδο 10% του ευρύτερου δείκτη.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,68% στις 5,148 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,41% στις 4.604 μονάδες και ο CAC 0,26% στις 4.240 μονάδες.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζουν και για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές. Οι επενδυτές, σε μια δεύτερη ανάγνωση, εκτιμούν ότι η χθεσινή απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια υποδεικνύει ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε φάση ανάπτυξης.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων για την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Αναμένεται ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Παν/μίου Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στην τελική μέτρηση του Ιουνίου στο 94,6 από 94,8 στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο δείκτης βιομηχανίας ISM παρέμεινε τον ίδιο μήνα σταθερός στο 51,4.

Οι κατασκευαστικές δαπάνες εκτιμάται ότι αυξήθηκαν τον Μάιο 0,5%, όσο και στον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v