Ηπια άνοδος στις ευρωαγορές μετά τη Fed

Με ήπια άνοδο αντιδρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια για ένατο συνεχόμενο μήνα και να αφήσει να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω αυξήσεις.

Με κέρδη αντιδρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια για ένατο συνεχόμενο μήνα και να αφήσει να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω αυξήσεις.

Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ είχε αρνητικό αντίκτυπο στο αμερικανικό χρηματιστήριο και πίεσε πτωτικά και τις ευρωαγορές στο άνοιγμα. Σε δεύτερη ανάγνωση, όμως, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η κίνηση καθρεφτίζει την πεποίθηση της Fed για ανάπτυξη της οικονομίας.

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν πάντως πολλοί χρηματοοικονομικοί οίκοι, όπως η Credit Suisse Group (-0,7%), η Credit Agricole (-0,5%) και η ιταλική ΙΜΙ (-0,6%), στο πλαίσιο της περαιτέρω απόκλισης των επιτοκίων στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Η γερμανική φαρμακευτική Altana βυθίζεται 12% μετά τη διακοπή της συνεργασίας της με την Pfizer για την ανάπτυξη πειραματικού σκευάσματος.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,28% στις 5.127 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,18% στις 4.594 μονάδες και ο CAC 0,14% στις 4.235 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v