Σ.Αραβία και ΗΑΕ πλειοδοτούν για την Turk Telekom

Η σαουδαραβική Oger κατέθεσε την μεγαλύτερη προσφορά για την εξαγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της τουρκικής κυβέρνησης στην κρατική Turk Telekomunikasyon, στην έβδομη προσπάθεια της Άγκυρας να πουλήσει τον οργανισμό.

Σ.Αραβία και ΗΑΕ πλειοδοτούν για την Turk Telekom
Η σαουδαραβική Saudi Oger κατέθεσε την μεγαλύτερη προσφορά για την εξαγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της τουρκικής κυβέρνησης στην κρατική Turk Telekomunikasyon, στην έβδομη προσπάθεια της Άγκυρας να πουλήσει τον οργανισμό.

Η Emirates Telecommunications των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έδωσε την δεύτερη καλύτερη προσφορά, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων της χώρας. Η υπηρεσία, που δεν μπορεί να αποκαλύψει το ύψος των προσφορών, θα διαξαγάγει σήμερα δημοπρασία για τους δύο παραπάνω δυνατότερους πλειοδότες.

Οι προηγούμενες προσπάθειες πώλησης μεριδίου 55% της Turk Telekom έχουν αποτύχει εξαιτίας της κωλυσιεργίας και της απροθυμίας των δικαστικών και πολιτικών αρχών να δώσουν τον έλεγχο της εταιρίας.

Εάν αποτύχει και η νέα προσπάθεια, κατά τους αναλυτές ”θα σταματήσει κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον για την Turk Telekom και τα υπόλοιπα κρατικά περιουσιακά στοιχεία,” για πολλά χρόνια ακόμη, τουλάχιστον.

Η Telecom Italia, που έχει ήδη κοινοπραξία με την Turk Telekom, συμμετέχει με μερίδιο μειοψηφίας στην προσφορά της σαουδαραβικής Oger.

Προσφορές έχουν καταθέσει επίσης η Turkcell Iletisim Hizmetleri και η επίσης τουρκική Koc Holding σε συνεργασία με την αμερικανική επιχείρηση εξαγορών Carlyle Group, αλλά οι δύο αυτές εταιρίες δεν θα συμμετάσχουν στην δημοπρασία.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι η μεγαλύτερη προσφορά θα κινηθεί στην κλίμακα των 3,6 με 4,4 δις δολαρίων. Η ίδια η τουρκική κυβέρνηση αποτιμά την Turk Telekom στα 11,5 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v