Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια διόρθωση στις ευρωαγορές

Μικρές διορθωτικές κινήσεις από τα υψηλά 22 μηνών. Θετικές ειδήσεις για την οικονομία σε Κίνα και ΗΠΑ. Προβληματισμός στη δεύτερη ανάγνωση της συμφωνίας για το δημοσιονομικό γκρεμό. Πτωτικά και τα futures της Wall.

Μικρές διορθωτικές κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το χθεσινό μίνι ράλι. Θετικά είναι τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας. Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές κοιτούν πιο ψύχραιμα τη συμφωνία στις ΗΠΑ για την αποτροπή του δημοσιονομικού γκρεμού και αντιλαμβάνονται ότι ο σκόπελος δεν έχει πλήρως ξεπεραστεί.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,36% στις 7.751 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,65% στις 3.709 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,09% στις 6.022 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 1,07% στις 8.357 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0,09% στις 5.817 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,4% στις 16.826 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καθώς επενδυτές και αναλυτές αναμένουν και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, σε αναζήτηση ενδείξεων για τη μελλοντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ξεχωρίζει η μετοχή της UBS, η οποία καταγράφει άλμα 4,6%, αλλά και η φαρμακευτική Roche Holding με κέρδη 2,6%.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ο δείκτης ΡΜΙ για τον κινεζικό κλάδο υπηρεσιών, ο οποίος ξεπέρασε τις προσδοκίες. Χθες, υπήρξαν θετικά στοιχεία για τον κλάδο μεταποίησης στην Κίνα, αλλά και στις ΗΠΑ.

Εκτός από την οικονομία, όμως, η προσοχή όλων εξακολουθεί να είναι στραμμένη στην Ουάσιγκτον. «Δεν έχουμε ξεπεράσει όλα τα προβλήματα με το δημοσιονομικό γκρεμό», υποστηρίζει η Τζέιν Κόφεϊ, της Royal London Asset Management, και συμπληρώνει: «Θα πρέπει να τα καταφέρουμε μέχρι το Μάρτιο. Θα πρέπει να εξετάσουμε τις δημόσιες δαπάνες που θα μπουν στο νέο πακέτο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v