Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές

Πτωτικά ευρωπαϊκοί δείκτες και futures της Wall. Η προσοχή στραμμένη στο Κογκρέσο και στις διαπραγματεύσεις για τον δημοσιονομικό γκρεμό. Εορταστική ραστώνη και χαμηλός όγκος συναλλαγών.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής καθώς οι επικεφαλής του Κογκρέσου στις ΗΠΑ συναντώνται εκ νέου για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού, έστω και στο παρά πέντε.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,54% στις 7.6149 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,99% στις 3.638 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,35% στις 5.935 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,57% στις 8.150 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,72% στις 5.663 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ σημειώνει απώλειες 0,57% στις 16.315 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο όγκος συναλλαγών είναι ιδιαίτερα χαμηλός εν μέσω της εορταστικής περιόδου και οι αναλυτές δεν περιμένουν σημαντικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Οι πληροφορίες που έχουμε από την Ουάσιγκτον είναι αντιφατικές, τη μία ημέρα είναι θετικές, την αμέσως επόμενη αρνητικές. Για κάποιο λόγο όμως, οι traders πιστεύουν ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία που θα αποτρέψει τον γκρεμό», εξηγεί trader με έδρα στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v