Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές και τα futures της Wall. Νέο αδιέξοδο στις ΗΠΑ για την αποτροπή του δημοσιονομικού γκρεμού. Έντονες πιέσεις στην Εricsson που συμπαρασύρει πτωτικά τον τεχνολογικό κλάδο.

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις που είχαν οδηγήσει τους δείκτες σε υψηλά 19 μηνών. Αφορμή για τη διόρθωση έδωσε το νέο αδιέξοδο στις ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις ως προς το δημοσιονομικό γκρεμό.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,04% στις 7.671 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,08% στις 3.667  μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,04% στις 5.964 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,05% στις 8.260 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 0,05% στις 5.727 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,1% στις 16.348 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η απόρριψη από τον Λευκό Οίκο του σχεδίου β’ για την αποφυγή του "δημοσιονομικού γκρεμού" στις ΗΠΑ, καθήλωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών. Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι αποδεικνύεται «πολύ δύσκολο» για τους Ρεπουμπλικάνους να συμφωνήσουν μαζί του. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μπένερ απάντησε πως ο Λευκός Οίκος είναι «παράλογος.

Έντονες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Ericsson η οποία υποχωρεί κατά 2,3% καθώς ανακοίνωσε ότι καταγράφει μεγάλο writedown για το τέταρτο τρίμηνο. Η Ericsson συμπαρασύρει πτωτικά τον ευρύτερο κλάδο τεχνολογίας που υποχωρεί κατά 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v