Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Συγκρατημένες κινήσεις για τους δείκτες. Η προσοχή στις ΗΠΑ και στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού. Σε ελεύθερη πτώση η Royal KPN. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές κι οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στην Ουάσιγκτον και στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού, ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,03% στις 7.594 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% στις 3.628 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,54% στις 5.899 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 0,17% στις 8.010 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,15% στις 5.633 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,14% στις 15.929 μονάδες.

Οριακά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street. Πιέσεις 2% δέχεται προσυνεδριακά η μετοχή της Apple μετά την υποβάθμιση της σύστασης από τη Citi σε "neutral" από "buy".

Νωρίτερα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,94% με στήριξη από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Η συντηρητική παράταξη LDP επιστρέφει στην εξουσία της Ιαπωνίας μετά από 3 χρόνια, υποσχόμενη περισσότερη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Σε χαμηλό 20 μηνών υποχώρησε το ιαπωνικό νόμισμα (84,80 γεν) έναντι του δολαρίου, δίνοντας ώθηση στις εξαγωγικές μετοχές.

Στις ευρωαγορές, η μετοχή της Royal KPN καταγράφει ελεύθερη πτώση 13% καθώς η ολλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών δήλωσε ότι δεν θα καταβάλει μέρισμα. Πτώση 1,5% καταγράφει και η μετοχή της UBS, η οποία κινδυνεύει με πρόστιμο μεγαλύτερο από 1 δισ. ευρώ για τη χειραγώγηση του Libor. Στον αντίποδα, κέρδη 1,3% καταγράφει η PSA Peugeot Citroen καθώς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συμφωνία με πιστωτές για την αναχρηματοδότηση των χρεών της. Η μετοχή της Hennes & Mauritz ενισχύεται κατά 2,9% καθώς τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγορών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v