Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανική στήριξη στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη επενδυτικού κλίματος της Γερμανίας, ο οποίος εμφάνισε απροσδόκητη άνοδο τον Δεκέμβριο.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη επενδυτικού κλίματος της Γερμανίας, ο οποίος εμφάνισε απροσδόκητη άνοδο τον Δεκέμβριο, μετά από μια έντονη πτώση τον προηγούμενο μήνα.

Η προσοχή των επενδυτών τώρα στρέφεται στις ΗΠΑ, εν αναμονή των νεότερων εξελίξεων σε ότι αφορά τον λεγόμενο «δημοσιονομικό γκρεμό».

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου γύρισε σε θετικό πεδίο και κινείται 0,20% υψηλότερα στις 5.933 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX 30 της Φρανκφούρτης καταγράφει άνοδο 0,50% στις 7.568 μονάδες, και 0,60% ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού στις 3.633 μονάδες.

Κατά 0,95% ενισχύεται ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 15.501 μονάδες, κατά0,91% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 7.875 μονάδες και κατά 1,41% ο πορτογαλικός PSI στις 5.478 μονάδες.

Οι μετοχές της HSBC Holdings, που νωρίτερα υποχωρούσαν οριακά, κινούνται αυτήν την ώρα 0,2% υψηλότερα, ενώ απώλειες 5,6% καταγράφει η KBC Group, μετά την υποβάθμισή της σε “hold” από την Societe Generale. Κέρδη έως 1,4% εμφανίζει η μετοχή της Total, περίπου 4% η μετοχή της ThyssenKrupp, 2% η RWE και 1,2% η E.ON. Πτώση 1,3% καταγράφει η μετοχή της Diageo.

Εν τω μεταξύ, «άνοιγμα στο πράσινο» προοιωνίζονται για την Wall Street τα futures των δεικτών, με τους Dow Jones, S&P αι Nasdaq να κινούνται 0,2% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v