Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιταλία δημιουργεί νευρικότητα στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τις τραπεζικές μετοχές όμως να κινούνται πτωτικά λόγω των πολιτικών αναταράξεων στην Ιταλία. Απώλειες για την HSBC.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τις τραπεζικές μετοχές όμως να κινούνται πτωτικά λόγω των πολιτικών αναταράξεων στην Ιταλία.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,07% στις 5.917 μονάδες, ο δείκτης DAX 30 της Φρανκφούρτης διαμορφώνεται 0,22% υψηλότερα στις 7.547 μονάδες, ενώ στις 3.617 μονάδες (+0,16%) κινείται ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού.

Απώλειες 0,21% στις 15.321 μονάδες καταγράφει ο ιταλικός δείκτης FTMIB, ενώ καλύτερη εικόνα εμφανίζουν οι αγορές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, με τον δείκτη IBEX να ενισχύεται κατά 0,58% στις 7.849 μονάδες και τον PSI κατά 0,57%στις 5.432 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος εμφανίζει τις χειρότερες επιδόσεις, αν και οι απώλειες είναι μικρότερες σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν την πιθανότητα πολιτικής αστάθειας στην ευρωζώνη, μετά την ανακοίνωση του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του.

Οι μετοχές της HSBC Holdings υποχωρούν κατά 0,3% μετά την ανακοίνωση ότι θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 1,92 δισ. δολαρίων για υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ κατά 0,6% υποχωρεί η μετοχή της Deutsche Bank και κατά 0,7% της Commerzbank.

Αντιθέτως, υψηλότερα κατά 0,6% κινείται η μετοχή της γαλλικής πετρελαϊκής Total, ακολουθώντας την ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v