Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών με τον DAX σε υψηλό 5ετίας

Παρά την μικτή στατιστική εικόνα και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» στις ΗΠΑ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διατήρησαν ανοδικές τάσεις, με τον γερμανικό DAX να κλείνει κοντά σε υψηλό 5ετίας.

Παρά την μικτή στατιστική εικόνα για τις οικονομίες του πλανήτη και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» στις ΗΠΑ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διατήρησαν ανοδικές τάσεις, με τον γερμανικό DAX να κλείνει κοντά σε υψηλό 5ετίας.

Τα ήπια σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης για τον πληθωρισμό και τις προοπτικές ανάπτυξης πίεσαν το ευρώ αλλά λειτούργησαν ευνοϊκά για τα περισσότερα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,15% στις 5.901 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,08% έκλεισε στις 7.535 μονάδες που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο 2008, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,32% στις 3.602 μονάδες.

Αντιθέτως πάντως το χρηματιστήριο του Μιλάνου διολίσθησε 1,08% ενώ τα επιτόκια στα ιταλικά ομόλογα, που υποχωρούσαν σταθερά το τελευταίο διάστημα, ενισχύονται κατακόρυφα. Το yield στο 10ετές ομόλογο ενισχύεται 13 μ.β. στο 4,56%, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και τα ισπανικά επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v