Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Διστακτική άνοδος για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. H νέα πρόταση Ομπάμα για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού. Τράπεζες και μεταλλευτικές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ανοδικά τα futures της Wall.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να αναθαρρούν από τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα ως προς τις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 καταγράφει νέο υψηλό έτους, καθώς ενισχύεται κατά 0,46% στις 7.636 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,02% στις 3.638 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,32% στις 5.931 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει κέρδη 0,79% στις 8.103 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,45% στις 5.664 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,26% στις 16.046 μονάδες.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μπένερ, στην τρίτη συνάντηση των δύο ανδρών μέσα σε διάστημα μόλις 8 ημερών. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε με νέα πρόταση κάνοντας συγκεκριμένες υποχωρήσεις, ενώ παράλληλα αφήνει ανοιχτή την πόρτα και για νέες κινήσεις συμβιβασμού, ώστε να αποτραπεί η αυτόματη επιβολή μέτρων προσαρμογής ύψους 600 δισ. δολ. που -σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ- θα οδηγήσουν σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία.

Οι μετοχές στον τραπεζικό κλάδο όπως επίσης και των μεταλλευτικών εταιρειών φαίνεται πως συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v