Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Συγκρατημένη άνοδος στην Ευρώπη και οριακές κινήσεις στα futures της Wall. Διάχυτη ανησυχία για το δημοσιονομικό γκρεμό. Πιέσεις σε τράπεζες και βουτιά 12,5% για τη Bankia. Κέρδη στις μεταλλευτικές.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με διάχυτη πλέον την ανησυχία ως προς τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και τις διαπραγματεύσεις για την αποτροπή του δημοσιονομικού γκρεμού.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,32% στις 7.660 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,57% στις 3.673 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,37% στις 5.977 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,15% στις 8.287 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει άνοδο 0,15% στις 5.701 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,76% στις 16.463 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

«Υπάρχει ακόμη ελπίδα για συμφωνία την τελευταία στιγμή. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει διόρθωση στις αγορές τον Ιανουάριο. Ο κόσμος έχει προεξοφλήσει ότι θα υπάρξει συμφωνία. Εάν δεν γίνει αυτό, τότε οι αγορές δεν μπορούν να διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα» εξηγεί trader με έδρα στο Παρίσι.

Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο στόχαστρο, ενώ βουτιά 12,5% καταγράφει η μετοχή της κρατικοποιημένης ισπανικής τράπεζας Bankia καθώς εντοπίζεται τρύπα 4,2 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, ακολουθώντας κατά πόδας τις τιμές των βασικών μετάλλων καθώς υπάρχει αισιοδοξία για την αναπτυξιακή πορεία της Κίνας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα κέρδη για τον βιομηχανικό κλάδο της Κίνας ενισχύθηκαν κατά 22,8% το Νοέμβριο από 20,5% τον προηγούμενο μήνα, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τα σενάρια ανάκαμψης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v