Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Θετική η συμφωνία στις ΗΠΑ

Το ΔΝΤ καλωσόρισε τη συμφωνία για το δημοσιονομικό γκρεμό, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η ανάκαμψη θα είχε εκτροχιαστεί, αλλά προειδοποίησε ότι πρέπει να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις για τον περιορισμό των δαπανών.

ΔΝΤ: Θετική η συμφωνία στις ΗΠΑ
Το ΔΝΤ καλωσόρισε τη συμφωνία για το "δημοσιονομικό γκρεμό" στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η ανάκαμψη θα είχε εκτροχιαστεί, αλλά προειδοποίησε ότι πρέπει να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις για τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση στο ταβάνι του χρέους.

"Καλωσορίζουμε τις ενέργειες του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την αποφυγή των αυτόματων αυξήσεων στους φόρους και των περικοπών στις δαπάνες, περιλαμβανομένης της επέκτασης των παροχών για τους ανέργους κατά το 2013. Χωρίς την παρέμβαση του Κογκρέσου η οικονομική ανάπτυξη θα είχε εκτροχιαστεί" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice.

"Ωστόσο, πρέπει να γίνουν περισσότερα για την επιστροφή των δημόσιων οικονομικών των ΗΠΑ σε βιώσιμη τροχιά, χωρίς να πληγεί η ακόμα εύθραυστη ανάκαμψη. Ειδικότερα, πρέπει να εγκριθεί το γρηγορότερο δυνατόν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα διασφαλίζει υψηλότερα έσοδα και τον περιορισμό των δαπανών για προγράμματα πρόνοιας σε μεσοπρόθεσμο στάδιο.

Επιπρόσθετα, είναι κρίσιμο να αυξηθεί γρήγορα το όριο του χρέους και να απαλειφθούν οι αμφιβολίες για τις περικοπές τον δαπανών και για τις λήξεις των νομοσχεδίων χρηματοδότησης" προειδοποίησε ο κ. Rice.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v