Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές και τα futures της Wall. Στο στόχαστρο οι τραπεζικές μετοχές μετά την έκθεση της Goldman Sachs. Δυσπιστία των αγορών για τις εξαγγελίες Obama και ανησυχία για τη διεθνή οικονομία.

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωπαϊκές αγορές, όπου οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται εκ νέου στο στόχαστρο. Οι επενδυτές φαίνεται ότι έμειναν στην προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου περί εθνικής κρίσης στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα βλέπουν ότι η Fed δεν προχωρά σε κινήσεις όπως αναμενόταν και δυσπιστούν για τις εξαγγελίες Obama.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,04%, στις 5.352 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,32%, στις 3.045 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,48%, στις 5.314 μονάδες.

Δυσμενέστερο το κλίμα στην Ισπανία, όπου ο ΙΒΕΧ σημειώνει πτώση κατά 2,1%, στις 8.104 μονάδες. Ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,5%, στις 6.172 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,69%, στις 14.498 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street. Ο επικεφαλής της Fed, κατά τη χθεσινή του πολυαναμενόμενη ομιλία, δεν προέβη σε ανακοίνωση κάποιων συγκεκριμένων κινήσεων για την τόνωση της ανάπτυξης. Από την άλλη, το αναπτυξιακό πακέτο των 450 δισ. δολ., που ανακοίνωσε χθες ο Αμερικανός Πρόεδρος, θεωρείται απίθανο να περάσει στο σύνολό του εν μέσω προεκλογικής περιόδου από το διχασμένο Κογκρέσο. "Εάν γίνει κάποιο θαύμα και περάσει όλο το πακέτο από το Κογκρέσο, τότε θα υπάρξει ώθηση στο ΑΕΠ κατά 1,6 ποσοστιαία μονάδα", αναφέρει σε έκθεσή της και η Societe Generale.

Έντονες είναι οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο έπειτα από έκθεση της Goldman Sachs, στην οποία υποβαθμίζονται οι τιμές-στόχοι για αρκετούς παίκτες του κλάδου. Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών του STOXX Europe 600 υποχωρεί κατά 2,1%. "Εάν οι κυβερνήσεις επιλέξουν να επιβάλουν μεγαλύτερα haircut στο κρατικό χρέος που διακρατούν οι τράπεζες, τότε θα κληθούν να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους", αναφέρει η έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v