Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές δεν έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον Ben Bernanke για κινήσεις στήριξης από τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, ενώ οι εξαγγελίες Obama αντιμετωπίζονται με δυσπιστία.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές δεν έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον κ. Ben Bernanke για κινήσεις στήριξης από τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, ενώ οι εξαγγελίες Obama αντιμετωπίζονται με δυσπιστία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,48%, στις 5.382 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,4%, στις 3.073 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,03%, στις 5.338 μονάδες.

Κλίμα νευρικότητας και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,38%, στις 8.245 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει οριακές απώλειες 0,06%, στις 6.199 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,93%, στις 14.611 μονάδες.

Ο επικεφαλής της Fed δεν ικανοποίησε το αίτημα των αγορών για συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης της ανάπτυξης των ΗΠΑ. Και ενώ ο Πρόεδρος Οbama εξαγγέλλει αναπτυξιακό πακέτο 447 δισ. δολ., οι αγορές δυσπιστούν ως προς το εάν το διχασμένο Κογκρέσο θα περάσει το νομοσχέδιο εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η προσοχή στρέφεται στη σημερινή σύνοδο του G7 στη Μασαλία.

Η μετοχή της Porsche υποχωρεί κατά 10% στη γερμανική αγορά, καθώς ανακοινώθηκε ότι η συγχώνευση με τη Volkswagen δεν θα ολοκληρωθεί εντός του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v