Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις ανόδου στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Περιορισμένες ανοδικές κινήσεις στις ευρωαγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ αναμένεται μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών στις ΗΠΑ. Πρωτοπόρος της ανόδου ο τεχνολογικός κλάδος

Διστακτικές κινήσεις ανόδου καταγράφονται στα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά την ισχυρή άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας και με τον τεχνολογικό κλάδο να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη. Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στην Wall Street, όπως φαίνεται από τις κινήσεις των futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών, καθώς αναμένεται μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο γερμανικός DAX 30 είναι αμετάβλητος στις 6946 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,2% στις 3980 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,18% στις 5911 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,18% στις 10730 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,1% στις 7861 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται οριακά κατά 0,07% στις 22002 μονάδες.

Η μετοχή της Nokia ενισχύεται κατά 2,4% και της Alcatel Lucent καταγράφει άλμα μεγαλύτερο του 4% καθώς η Goldman Sachs προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης για τις δύο μετοχές σε “buy” από “neutral”.

Παρά ταύτα, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει νευρικότητα ως προς τις εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία, αλλά και ως προς την Ιαπωνία όπου καταγράφονται επικίνδυνες μετρήσεις ραδιενέργειας στο νερό γύρω από τον αντιδραστήρα Νο 2 στην Φουκουσίμα.
Επιπλέον, οι επενδυτές κινούνται προσεκτικά δεδομένου ότι αναμένεται σωρεία βασικών μεγεθών για την αμερικανική οικονομία, όπως οι καταναλωτικές δαπάνες και οι πωλήσεις κατοικιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v