Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αγορές ξεπέρασαν την τραγωδία της Ιαπωνίας

Για 6η συνεχή ημέρα κινούνται ανοδικά οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και πλέον βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από ότι πριν τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία. Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές.

Για έκτη συνεχή ημέρα κινούνται ανοδικά οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και πλέον βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από ότι πριν τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία.
Ο δείκτης MSCI All Country Index ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ κινείται ανοδικά για 6 συνεχείς συνεδριάσεις.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές που βρίσκονται σε υψηλό δύο εβδομάδων, με τον γερμανικό DAX 30 να ενισχύεται κατά 1,76% στις 6924 μονάδες, τον γαλλικό CAC 40 να καταγράφει άνοδο 1,07% στις 3955 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,07% στις 5858 μονάδες.

Κέρδη και στο χρηματιστήριο της Πορτογαλίας με τον PSI να ενισχύεται κατά 1,14% παρά το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει πολιτική κρίση μετά την χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού και ένα βήμα πριν τον μηχανισμό στήριξης. Επίσης, στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,61% παρά την υποβάθμιση 30 ισπανικών τραπεζών από την Moody’s που ήταν σε γενικές γραμμές προεξοφλημένη.

Πρωτοπόρος αποδεικνύεται ο κλάδος του λιανικού εμπορίου μετά τα αποτελέσματα της Kingfisher και της Next αλλά και των εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v