Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλίμα νευρικότητας στις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαγορές, παίρνοντας την σκυτάλη από την Ασία και ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην Λισσαβόνα και στις κρίσιμες ώρες για την πορτογαλική κυβέρνηση

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από το αρνητικό κλείσιμο των ασιατικών χρηματιστηρίων και ενώ η προσοχή των επενδυτών, εκτός από την Φουκουσίμα, στρέφεται και στην Λισσαβόνα και στις κρίσιμες ώρες για την πορτογαλική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,25% στις 6763 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακές απώλειες 0,08% στις 3889 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,26% στις 5747 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο της Λισσαβόνας, ο PSI υποχωρεί κατά 1,36% στις 7752 μονάδες. Αντιθέτως, ο ισπανικός δείκτης IBEX ενισχύεται κατά 0,14% στις 10591 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,23% στις 21608 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν την κρίσιμη ψηφοφορία στην Πορτογαλία για το νέο πακέτο μέτρων που παρουσίασε η κυβέρνηση μειοψηφίας του Ζόζε Σόκρατες και το οποίο η αντιπολίτευση δηλώνει ρητά πως δεν θα στηρίξει. Σε περίπτωση μη επικύρωσης του νομοσχεδίου όλα τα ενδεχόμενα – πρόωρων εκλογών, προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης κλπ- είναι ανοιχτά.

Πτωτικά κινείται ο ευρύτερος κλάδος του λιανικού εμπορίου, ενώ αντιθέτως, κέρδη καταγράφει η μετοχή της Unicredit μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v