Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και τα futures της Wall, μετά την κινή παρέμβαση της G7 αγνοώντας τις ραγδαίες εξελίξεις ως προς την Λιβύη και την νέα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Κίνα

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και τα futures της Wall παρά τις ραγδαίες εξελίξεις ως προς την Λιβύη και την νέα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,57% στις 6694 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,9% στις 3820 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,52% στις 5725 μονάδες.

Το κλίμα ήταν θετικό από την εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης, μετά την συντονισμένη παρέμβαση της G7 στην αγορά συναλλάγματος για την χαλιναγώγηση του γεν, που αποτέλεσε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της διεθνούς κοινότητας προς την Ιαπωνία.

Ενδοσυνεδριακά, υπήρξε προσωρινή υποχώρηση των δεικτών, όταν το Πεκίνο ανακοίνωσε την τρίτη αύξηση των τραπεζικών αποθεμάτων για το 2011, σε επίπεδο ρεκόρ. Σύντομα όμως, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες επέστρεψαν σε θετικό πρόσημο, παρά το ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ενώ ο ξένος Τύπος επισημαίνει πως το χτύπημα μπορεί να είναι θέμα ωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v