Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κυνηγοί ευκαιριών επιστρέφουν στην Ευρώπη

Ανοδικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωαγορές παίρνοντας την σκυτάλη από το Τόκιο που έκλεισε στο +5,7%. Τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, οι εκροές από τα διεθνή χρηματιστήρια άγγιξαν το 1,6 τρισ. δολ.

Σταθεροποιητικά μετά το χθεσινό sell off κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από το ράλι αντίδρασης στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 καταγράφει άνοδο  0,86% στις 6704 μοναδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,24% στις 3790 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι αμετάβλητος στις 5695 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,33% στις 10363 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 21361 μονάδες. Σχεδόν αμετάβλητος, με οριακή υποχώρηση 0,01% στις 7871 μονάδες είναι και ο δείκτης PSI της Πορτογαλίας μετά την υποβάθμιση της χώρας από την Moody's και ενώ άπαντες αναμένουν την σημερινή δημοπρασία κρατικών τίτλων

Τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν πως μετά την κάθετη πτώση της χθεσινής συνεδρίασης οι επενδυτές εκμεταλλεύονται αγοραστικές ευκαιρίες. «Οι κυνηγοί ευκαιριών» έχουν επιστρέψει σχολιάζουν οι Financial Times, ενώ το πρακτορείο Bloomberg επισημαίνει πως κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις οι εκροές από τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές άγγιξαν τα 1,6 τρις δολ.

Οι οίκοι αξιολόγησης τις δύο τελευταίες ημέρες επισημαίνουν πως ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζονται τα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη από την ιαπωνική τραγωδία. Επιπλέον, η είδηση ότι η Toyota θα ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή της έχει συμβάλει στην δημιουργία θετικού κλίματος.

Επιπλέον η αντίδραση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας ήταν άμεση με ενέσεις ρευστότητας μαμούθ. Όπως μεταδίδει το marketwatch, η BOJ προχώρησε σε νέα ένεση 13,8 τρις γεν (170,5 δις. δολ.)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v