Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές ενόψει της G7

Εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης της G7 και μετά από μία 6μερη κάθετη πτώση, οι ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και τα futures Wall Street αντιδρούν με θετικά πρόσημα. Οι καταποντισμένες ασφαλιστικές, ηγούνται της ανόδου.

Εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7 και μετά από μία 6μερη κάθετη πτώση, οι ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street κινούνται ανοδικά .

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 1,18% στις 6590 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,98% στις 3732 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,90% στις 5648 μονάδες.

Οι κλάδοι των τραπεζών, των μεταλλευτικών και των πετρελαϊκών εταιρειών ηγούνται της ανόδου. Κέρδη καταγράφει και ο ασφαλιστικός κλάδος μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας ευρωπαϊκής εποπτικής αρχής ΕΙΟΡΑ, η οποία εκτιμά πως ο αντίκτυπος από την ιαπωνική τραγωδία για τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο δεν θα είναι σημαντικός.
 
Παράλληλα οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα βλέμματα εξακολουθούν να είναι στραμμένα στην Φουκουσίμα, αλλά και στην τηλεδιάσκεψη της G7, όπου βασικό θέμα στην ατζέντα είναι ο καθησυχασμός των αγορών μετά την τραγωδία στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Πολλοί αναλυτές επισημαίνουν πως το Τόκιο θα ζητήσει την άτυπη συμφωνία των εταίρων του για να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος μεμονωμένα, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο συντονισμένης παρέμβασης από τις κεντρικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v