Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές και πτωτικά τα futures στη Wall. Η προσοχή εστιάζεται στην Ιαπωνία, αλλά και στην Μέση Ανατολή με τις κρίσιμες εξελίξεις στο Μπαχρέιν. Πτωτικά οι τράπεζες με την πορτογαλική υποβάθμιση

Εξανεμίστηκαν τα αρχικά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές με τις τράπεζες να είναι οι βασικοί ηττημένοι μετά την υποβάθμιση της Πορτογαλίας από την Moody’s, αλλά και την ενίσχυση του επιτοκίου στην δημοπρασία πορτογαλικών εντόκων. Οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Ιαπωνία παράλληλα, παραμένουν.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,09% στις 6641 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,79% στις 3750 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,06% στις 10220 μονάδες, ενώ ο PSI καταγράφει οριακές απώλειες 0,02% στις 7870 μονάδες.

Και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street κινούνται πτωτικά

Οι τράπεζες καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες με τον STOXX Europe 600 Banks να υποχωρεί κατά 1,5%. Μετοχές όπως της Intesa Sanpaolo, της BBVA και της Unicredit καταγράφουν απώλειες από 2% έως 2,6%.

«Είχαμε ένα ράλι ανακούφισης το πρωί, αλλά δεν συνεχίστηκε. Δεν υπάρχει βεβαιότητα στις εκτιμήσεις, γι΄αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ανοδική αντίδραση» δηλώνει ο Kenneth Broux της Lloyds Bank Corporate Markets.

Επιπλέον, η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά (πάνω από τα 110 δολ.βαρέλι η τιμή Brent καταγράφοντας άνοδο 1,47%) λόγω των εξελίξεων στο Μπαχρέιν. Παράλληλα, ο πληθωρισμός ευρωζώνης κινήθηκε τον Φεβρουάριο στο 2,4%, ανώτερα από τον στόχο της ΕΚΤ, η οποία έχει προειδοποιήσει για αύξηση επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v