Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρένο στην 6μερη πτώση των ευρωαγορών

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από 6 ημέρες έντονων απωλειών και ενώ όλα τα βλέμματα εξακολουθούν να είναι στραμμένα στην Φουκουσίμα. Ανοδικά το πετρέλαιο καθώς κλιμακώνεται η ένταση στο Μπαχρέιν

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από 6 ημέρες έντονων απωλειών και ενώ όλα τα βλέμματα εξακολουθούν να είναι στραμμένα τόσο στην Φουκουσίμα, όσο και στο Μπαχρέιν.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,79% στις 6565 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,67% στις 3721 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,36% στις 5618 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,95% στις 10186 μονάδες ενώ ο πορτογαλικός PSI καταγράφει οριακές απώλειες 0,03% ΄στις 7796 μονάδες

Τράπεζες, μεταλλευτικές και πετρελαϊκός κλάδος ηγούνται της ανόδου, ενώ κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές του βιομηχανικού κλάδου. Η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά - η τιμή Brent ξεπέρασε τα 111 δολ/βαρέλι - καθώς κλιμακώνεται η ένταση στο Μπαχρέιν.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται αφενός στην κρίσιμη δημοπρασία ομολόγων στην οποία προχωρά σήμερα η Ισπανία, αφετέρου στα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται αργότερα στις ΗΠΑ, όπως ο πληθωρισμός και η βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v