Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές

Ράλι στον κλάδο τηλεπικοινωνιών καταγράφεται στις ευρωαγορές, μετά το deal της AT&T για την εξαγορά της T-Mobile USA. Ισχυρά κέρδη για τους ευρύτερους δείκτες, ενώ και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν έντονα ανοδικά.

Ισχυρά κέρδη με πρωτοπόρο των κλάδο των τηλεπικοινωνιών καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το deal της AT&T για την εξαγορά της T-Mobile USA και ενώ και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν νωρίτερα έντονα ανοδικά.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,83% στις 6786 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,3% στις 3859 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,98% στις 5774 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,65% στις 10499 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,29% στις 7886 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1,1% στις 21429 μονάδες.

Η μετοχή της Deutsche Telekom καταγράφει ράλι 14% μετά το deal των 39 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές για τον έλεγχο της T-Mobile USA, της θυγατρικής της DT στις ΗΠΑ, από την ΑΤ&Τ. Η είδηση αποτέλεσε έναυσμα ανόδου για τον ευρύτερο κλάδο των τηλεπικοινωνιών με την France Telecom να ενισχύεται περισσότερο από 3% και την Vodafone Group κατά 4,5%.

Επιπλέον, η διαφαινόμενη βελτίωση της κατάστασης στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην Φουκουσίμα απομάκρυνε κάποιες από τις ανησυχίες των επενδυτών, αν και οι αναλυτές επισημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει νευρικότητα ως προς τις εξελίξεις στην Λιβύη και κατ’ επέκταση την αγορά πετρελαίου. Η τιμή πετρελαίου Brent πάντως, καταγράφει άνοδο 1% στα 115 δολ/βαρέλι

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v